Kattenliefde

Twee weken geleden ging Rosa logeren. Spannend vond ik het. Hoe zou ze het ervaren? Het hotel dat we voor haar hadden uitgekozen, ligt in Heerhugowaard en is gevestigd in een landelijk gelegen boerderij. De avond voor haar vertrek had ik haar tasje gepakt. Eigen eten mee, ons meisje is allergisch dus kan niet eten wat de pot schaft. Een speeltje voor onderweg en haar eigen kussentje. Dat laatste op aanraden van de eigenaresse.  
Enzo schudde zijn hoofd. ‘Het is een kat.’  
‘Jaja dat weet ik, maar het is wel mijn kat.’ 

Haar nieuwe reismand stond al de hele week open zodat ze er een beetje aan kon wennen. Soms lag ze er gewoon in te slapen. Een goed teken dacht ik. Maar eenmaal in de auto vond ze het toch een minder leuk plekje. Haar hartje ging als een razende tekeer en af en toe hing haar bekkie open, het leek of ze lag te hyperventileren. Ze keek me aan met een blik die leek te vragen: waarom doe je dit nou? Ik had al spijt voor we er waren. Sinds we een kat hebben, ga ik bezorgde moeders steeds beter begrijpen.  
De volgende dag kreeg ik, heel lief, s ochtends vroeg al een appje met foto’s van Rosa en het bericht dat ze het goed deed. Wel nog wat onwennig, maar ze liet zich al aanhalen en knuffelen. Ik hoefde me geen zorgen te maken. De volgende dag weer foto’s: Rosa buiten op haar terras.

Het hotel heeft 15 privékamers, Rosa verbleef in de Mice Suite. Mooi ingericht. Alles in ‘Mice’ sfeer. Kamerbreed behang met muizen, genoeg speeltjes en plekjes om te slapen. Alle kamers hebben ook een eigen buitenverblijf wat voor mijn meisje heerlijk is, ze is een echte buitenkat. Toen we haar na drie dagen kwamen halen, zat ze dan ook parmantig buiten op een kussentje te genieten van het uitzicht op het groen en een waterpartij. De ideale plek voor haar. Mee leek ze in eerste instantie niet te willen. Ze bleef zitten waar ze zat en nam niet eens de moeite ons te begroeten. Ik moest aan mijn moeder denken. Na twee weken Italië zonder mij kwam ze thuis, blij haar kind weer te zien. Maar ik, twee jaar oud, zag haar niet staan. Ik rende naar mijn vader. Rosa rende nergens naartoe. Die bleef op haar plek, buiten op haar kussentje in de zon. Ik was, net als mijn moeder, teleurgesteld. Maar belangrijker: ik was ook gerustgesteld, Rosa had het naar haar zin.  

Er is wel eens om me gelachen als ik vertelde dat ik op zoek was naar een goed hotel voor Rosa. Maar het kan nog veel gekker zag ik van de week op televisie. Design kleding, swarovski stenen op halsbandjes. Een high-tea voor honden. Mensen die met hun kat in een doorzichtige rugtas gaan wandelen: lekker naar buiten en een mooi uitzicht voor het beestje. Goed bedoeld van de eigenaar, maar geen kat zit graag opgesloten in een tas. Ook niet met een prettig uitzicht. Het ritje van een half uur zorgde bij Rosa al voor genoeg stress.  
Saskia Arndt, gedragsbioloog zegt in het programma: ‘We verwachten heel veel van onze dieren en denken dat zij dezelfde verwachtingen hebben als wij. Daar kun je behoorlijk naast zitten.’  
Ik probeer Rosa daarom toch maar als kat te zien en niet als mens. Geen sieraden en kleding, geen high-tea’s en tassen met uitzicht. Maar wel een hotel voor haar tijdens onze vakantie. Ik weet er wordt gezegd: een kat is het liefst in zijn eigen huis. Ik geloof dat, maar ik geloof ook dat iedere kat anders is. Onze vorige kat was het liefst binnen en hield niet van andere dieren en mensen. Zij was het beste af in haar eigen huis. Rosa daarentegen is gek op aandacht en mensen om haar heen en is het liefst de hele dag buiten. We hebben voor onze vakantie dus de keus: haar thuis laten waar één keer per dag iemand langskomt om haar etensbakje te vullen, ze vrijwel geen aandacht krijgt en niet naar buiten kan. Of naar het hotel waar ze wel aandacht krijgt, meer dan één keer per dag een maaltijd en waar ze naar buiten kan wanneer ze wil. Kortom: waar ze wordt verzorgd als thuis.

Ik ben daarom blij met In2Cats, het hotel waar haar kamer voor volgend jaar al is geboekt. Het is er mooi, schoon en de mensen zijn er lief. Ik kan gelukkig volgend jaar met een gerust hart op vakantie!

2 Reacties

  1. Nou ik vind het geweldig dat dit soort hotels er zijn voor kat&hond👌je kan beter genieten van je vakantie 😜je houd nou eenmaal van je huisdier 😍
    Onze hondjes gingen altijd naar joke als wij gingen,en indd als ik ze kwam halen na 14 dg waren ze eerder kwaad dan blij 😂😂😘

    1. Ik ook hoor! En ik vond het echt geweldig daar. Blij dat we die 3 nachtjes proef hebben gedaan. Hoef ik me geen zorgen meer te maken!
      Ohhhh is dus niet raar! En ik maar denken: die vliegt op me af als ze me weer ziet 😄

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *