Over Corine

Ik woon samen met mijn Italiaanse vriend en mijn kat in Haarlem. Na de HAVO ben ik bij een grote bank gaan werken. Hoewel de financiële wereld eigenlijk niet mijn wereld is, heb ik daar toch jaren met plezier gewerkt. Inmiddels heb ik in maart 2022, na 38 jaar, de bank verlaten.

Voor ik in de zomer van 2018 aan mijn eerste roman begon, schreef ik jarenlang reisverslagen van de reizen die ik maakte door de Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland en Europa, waarbij Sardinië een speciaal plekje in mijn hart heeft ingenomen.
Mijn inspiratie voor de eerste twee romans haalde ik onder andere uit een documentaire over Venetië en voor een groot deel uit mijn herinneringen aan Sardinië. Natuurlijk kwam de kennis over het Italiaanse leven, die ik heb door de relatie met mijn Italiaanse vriend, goed van pas.
Inmiddels is ook mijn derde roman een feit. Dit keer geen hoofdrol voor Italië. Het verhaal speelt zich afwisselend af in Saoedi Arabië, Congo en Amerika en gaat over drie vriendinnen die hun droom volgen. Amerika ken ik goed, ik heb het land vele malen bezocht. Chicago vind ik een geweldige stad en in San Diego wonen vrienden. De andere twee landen intrigeren me. Ik las boeken over de geschiedenis, over de beperkingen voor vrouwen in Saoedi Arabië en over de wreedheden in Congo en gebruikte de informatie voor mijn roman.

Naast romans schrijf ik onder andere een blog en werk ik als huiswerkdocent voor een online opleidingsinstituut. Ik begeleid daar cursisten die schrijfcursussen volgen.