Over Corine

Ik woon samen met mijn Italiaanse vriend en mijn kat in Haarlem. Na de HAVO ben ik bij een grote bank gaan werken. Hoewel de financiële wereld eigenlijk niet mijn wereld is, heb ik daar toch jaren met plezier gewerkt. Inmiddels heb ik, in maart 2022, na 38 jaar de bank verlaten.

Voordat ik in de zomer van 2018 aan mijn eerste roman begon, schreef ik jarenlang reisverslagen van de reizen die ik maakte door de Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland en Europa, waarbij Sardinië een speciaal plekje in mijn hart heeft ingenomen.
Mijn inspiratie voor de eerste twee romans haalde ik onder andere uit een documentaire over Venetië en voor een groot deel uit mijn herinneringen aan Sardinië. Natuurlijk kwam de kennis over het Italiaanse leven, die ik heb door de relatie met mijn Italiaanse vriend, goed van pas.
In mijn derde roman ‘Misleid’ is er geen hoofdrol weggelegd voor Italië. Het verhaal speelt zich afwisselend af in Saoedi Arabië, Congo en Amerika en gaat over drie vriendinnen die hun droom volgen. Amerika ken ik goed, ik heb het land vele malen bezocht. Chicago vind ik een geweldige stad en in San Diego wonen vrienden. De andere twee landen intrigeren me. Ik las boeken over de geschiedenis, over de beperkingen voor vrouwen in Saoedi Arabië en over de wreedheden in Congo en gebruikte de informatie voor mijn roman.
De MeToo beweging inspireerde mij tot het schrijven van mijn vierde roman. ‘Misbruikt’ gaat over de Nederlands/Marokaanse Sofia die zich na een beschadigde jeugd opwerkt tot een gevierd actrice in Hollywood, waar het leven niet alleen bestaat uit glitter en glamour.

Naast het schrijven werk ik freelance als huiswerkdocent voor een online opleidingsinstituut. Ik begeleid daar de cursisten Journalistiek, Creatief schrijven, Roman schrijven en Korte verhalen schrijven.