(Rij)gedrag

Gepubliceerd op 5 september 2021 om 22:36

Vanmiddag haalde ik mijn moeder op. Ze had afgesproken met een vriendin en ik had beloofd haar te brengen. Onderweg werd ik gepasseerd door een motor die minstens anderhalf keer de toegestane snelheid reed en dat leek, op dat stukje weg, niet echt verstandig. Mijn bloeddruk steeg.
Op de terugweg werd ik rechts ingehaald, ik reed links omdat ik verderop linksaf moest. Ik werd nog net niet gesneden toen de bestuurder weer naar links vloog om via de middenstreep de volgende bocht te nemen.
Mijn bloeddruk bereikte het niveau van de heenweg. Waarschijnlijk zat deze man, het was een man, ik generaliseer hier niet, met zijn hoofd in Zandvoort. Sinds ‘onze’ Max Nederland weer op de Formule 1 kaart heeft gezet valt het mij namelijk op dat we een behoorlijk aantal Formule 1 fans rijker geworden zijn. Een gegeven dat mij evenzeer verbaasd als het rijgedrag van deze  persoon. Mijn vriend keek al races toen Max nog in zijn luier lag, maar het lijkt of, zodra een landgenoot succes heeft in wat voor sport dan ook, veel Nederlanders in ene fan zijn en erger nog denken expert te zijn op het gebied. 
Ik vind het reuze amusant.

Terugkomend op mijn snelle weggebruiker. Die vond ik wat minder amusant. De race in Zandvoort moest nog beginnen maar mijn mede weggebruiker had zijn eigen Grand Prix. Gelukkig was het stoplicht, dat de bestuurder vlak voor de bocht passeerde, groen. Ik durf bijna met zekerheid te stellen dat deze bestuurder zich weinig zou hebben aangetrokken van een rood licht. Ik vraag me af wat deze mensen bezielt. Wat willen zij bewijzen met dit idiote rijgedrag en aan wie?  Het zal het testosteron zijn. Testosteron dat stijgt als ze achter het stuur kruipen, net als dat mijn bloeddruk doet als ik ze tegenkom.

Toen ik mijn moeder eind van de middag weer ophaalde genoot ik van haar enthousiaste verhalen over de gezellige middag in de tuin bij haar vriendin in een Haarlems hofje. Over de goede en mooie gesprekken die ze hadden. Morgenochtend doe ik hetzelfde, koffie drinken in de tuin van een vriendin. Samen met nog twee anderen kletsen we elkaar weer bij.
Hartstikke goed voor mijn bloeddruk. 

Toen ik thuis kwam, hoorde ik dat ‘onze’ Max de race gewonnen had…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *